Manet-kurs med Elaine Forbes

Kursläraren Elaine Forbes manet Kursläraren Elaine Forbes manet

Det var länge sedan jag skrev här nu, det är hektiska tider här hemma och i verkstan.

Som ni kanske har sett i mitt kalendarium här på sidan, så har jag flera marknader inbokade den här hösten och vintern, och jag har också hunnit med att gå en kurs för den härliga Elaine Forbes som var hitbjuden från Skottland av Karin på Bifrost Stockholm.

Tekniken för att göra de fantastiska maneterna (och svamparna) är helt nya för mig. När jag tillverkar mina vanliga pärlor, så bygger jag upp pärlan kring en metallpinne, sk mandrell, doppad i ett släppmedel. När pärlan är klar och avsvalnad, så tas pinnen bort, och hålet blir, ja - pärlans hål.

Mina kurs-pärlor ... Mina kurs-pärlor ...

Som du säkert kan se på bilderna här intill, så är de här hängena helt solida, och man jobbar i änden på en glasstav, det kallas off-mandrel. Om man, som jag, inte då har tillräcklig koll på att hålla allt tillräckligt varmt, så spricker det. Har man otur så lossnar själva arbetet dessutom från sitt glas-handtag, och man tappar ner det på bordet (eller i knät). Under kursen så hade vi ju Elaine Forbes, som kom till undsättning när det hände, och jag

Första försöket hemma i verkstan. Självklart har den spruckit på mitten ... Första försöket hemma i verkstan. Självklart har den spruckit på mitten ...

lyckades i alla fall få med mig tre alster som jag kan vara någorlunda stolt över. När jag har en stund över i verkstan så fokuserar jag på att öva upp den här för mig helt obeprövade tekniken. Det går framåt så sakteliga.

Närmast står DesignmarknadSTHLM i kalendern igen - den 31 oktober är det dags, och jag håller som bäst på att fylla på lite av det jag sålt tidigare. Det är en mysig liten marknad vid Hornstull, hoppas att ni har tid att titta förbi! 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Carina » Sverige - Vi har ett resultat!:  ”Åh... Va fina!!!! Jag vill ha allihop!!! Men helst en sjusovare i orange eller b..”

  • Björn » Verkstadsonsdag:  ”Tack för fika o supergoda kardemummamuffinsar!!! :o) Vilken härlig bild!!! Brin..”

  • Ulla Åkrström » Tävling!:  ”Jag tycker du skall göra små kutar Lycka till”

  • Cissi » Kvällsjobb:  ”Så mysigt du har det. Jättekul att få följa dina inlägg och se hur idéer blir ti..”

  • Eva Malmström » Verkstadsonsdag:  ”Hej! Vilka fina grejer du gör! Jag vill gärna köpa ett grodsmycke av dig. Nu bef..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln