Själv är jag ju som bekant inte en så värst flitig bloggare, men jag vill tipsa om min scoutkompis Evas blogg, där hon skriver om sina härliga bakning och matlagning, om segling, om promenader i Vendelsö och övriga Haninge, och en massa annat intressant - och den här gången bloggar hon dessutom om mig!
Kolla här:
http://pygmeva.bloggo.nu/Malins-glassmycken/

Läs hela inlägget »
Kursläraren Elaine Forbes manet Kursläraren Elaine Forbes manet

Det var länge sedan jag skrev här nu, det är hektiska tider här hemma och i verkstan.

Som ni kanske har sett i mitt kalendarium här på sidan, så har jag flera marknader inbokade den här hösten och vintern, och jag har också hunnit med att gå en kurs för den härliga Elaine Forbes som var hitbjuden från Skottland av Karin på Bifrost Stockholm.

Tekniken för att göra de fantastiska maneterna (och svamparna) är helt nya för mig. När jag tillverkar mina vanliga pärlor, så bygger jag upp pärlan kring en metallpinne, sk mandrell, doppad i ett släppmedel. När pärlan är klar och avsvalnad, så tas pinnen bort, och hålet blir, ja - pärlans hål.

Mina kurs-pärlor ... Mina kurs-pärlor ...

Som du säkert kan se på bilderna här intill, så är de här hängena helt solida, och man jobbar i änden på en glasstav, det kallas off-mandrel. Om man, som jag, inte då har tillräcklig koll på att hålla allt tillräckligt varmt, så spricker det. Har man otur så lossnar själva arbetet dessutom från sitt glas-handtag, och man tappar ner det på bordet (eller i knät). Under kursen så hade vi ju Elaine Forbes, som kom till undsättning när det hände, och jag

Första försöket hemma i verkstan. Självklart har den spruckit på mitten ... Första försöket hemma i verkstan. Självklart har den spruckit på mitten ...

lyckades i alla fall få med mig tre alster som jag kan vara någorlunda stolt över. När jag har en stund över i verkstan så fokuserar jag på att öva upp den här för mig helt obeprövade tekniken. Det går framåt så sakteliga.

Närmast står DesignmarknadSTHLM i kalendern igen - den 31 oktober är det dags, och jag håller som bäst på att fylla på lite av det jag sålt tidigare. Det är en mysig liten marknad vid Hornstull, hoppas att ni har tid att titta förbi! 

Läs hela inlägget »

Söndagen den 5 oktober kommer jag att stå och sälja mina smycken på höstmarknaden i Tyresta by, och jag kommer förmodligen även sitta och tillverka pärlor så att ni kan se hur jag jobbar. Varmt välkommen!

Läs hela inlägget »
Etiketter: marknad

Äntligen är det bestämt och avgjort, och jag kan stolt presentera vinnarna i tävlingen! 

Sjusovaren i sovsäck: Eva
Hallon: Karin
Palmer: Teresa
Panda: Annie
Trollsländor: Ulla

GRATTIS!

Vinnarna kommer att få ett exemplar av sitt vinnande bidrag, de kontaktas personligen.

Stort tack till alla som inkommit med bidrag.
Håll utkik efter fler tävlingar!
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling! nyheter

Det här med att beställa glas är kul, som att gå in i en godisaffär med hundratals varianter. Det finns så många nyanser av färger att välja mellan, och det är inte alltid helt enkelt att hitta rätt. 

Jag har funderat ett tag på att göra bananer. Jag tog en paus från tävlingsbidragen, för att testa.
Det visade sig vara lättare sagt än gjort, färgmässigt, och jag har gjort flera försök för att hitta rätt nyanser. En del gult glas drar lätt åt orange och det vill jag ju inte ha på bananer. Många färger ser olika ut beroende på om glaset är varmt eller kallt. Röda färger blir kolsvarta och går tillbaka till rött när de svalnar. Gult drar mot rött och man kan bara hålla tummarna för att de ser fina ut när de kommit ut ur ugnen. Jag hoppas få till en naturtrogen look, så att jag kan börja sälja frukt i butiken så fort som möjligt.

Läs hela inlägget »

När jag ser tillbaka på sommaren som gått så får jag ju erkänna att jag inte tillbringat så mycket tid i min verkstad som jag borde gjort, men det vackra vädret har lockat ut mig ur min källare. Jag och familjen har haft en härlig sommar med mycket sol och bad. (Och en sväng till Ullared - förstås.)

Som vanligt jobbar jag på en massa nyheter, bland annat har jag lite scout-relaterade artiklar på G. En detalj från en av dem ser du på bilden, mer om det längre fram i höst.

Men tävlingen, då?
Jag vet att många av er undrar över vilka som vunnit i tävlingen från försommaren. Det har kommit in väldigt många tävlingsbidrag, som jag tackar ödmjukast för, och den långa listan är i stort sett genomgången nu. Det har kommit fantastiska förslag, som jag gärna skulle ha i sortimentet, och under kvällar och helger har jag testat nästan alla för att se vilka som är genomförbara. Jag planerar att kunna publicera vinnarna under veckan.

Under tiden får ni gå in och kika på några nyheter jag lagt upp i butiken!

- Fridens Liljor!

Läs hela inlägget »

Nu är vi i full gång med förberedelserna inför marknaden nästa helg.

Skylt ska skissas klart och målas, kortläsarens batteri ska laddas, presentaskar ska vikas, kläder ska sys, och mycket annat. Så superkul!

Läs hela inlägget »

Jag håller för fullt på med förberedelser inför att jag ska stå på Malmköpings gammeldags marknad 24 maj. En trivsam tillställning som jag varit med på en gång tidigare ihop med Mia på 2 Stenar.
Mia, som säljer allt du kan behöva för att tillverka smycken, hade skapat en mängd fina alster, och jag som var helt färsk på smyckesbiten, fick haka på och hyra in mig på hennes bord. Det var jättetrevligt och jag fick faktiskt litegrann sålt också medan övriga familjen gjorde stan och umgicks med vänner som bor utanför Malmköping.
I år ska jag ha ett eget stånd med mina smycken, och nu håller jag på och jobbar upp ett representativt lager att ha med mig.


Jag har lite nytt att komma med också, en ny grodart som jag tycker blev riktigt söt, och lite annat smått och gott så som kulorna här intill.

Läs hela inlägget »

Det var ett tag sedan sist, men nu kände jag att det var dags att skriva.
Under veckan som gått har jag tillbringat en hel del kvällstid och som vanligt hela onsdagen i verkstaden. Så äntligen finns det nu lite nyheter i butiken. En personlig favorit är vampyr-grodan här intill på bilden. Han är kanske mer söt än läskig, men han gör sitt bästa med sina svarta naglar, vingar, röda ögon och huggtänder.


Häromdagen så fick jag det lite uppsnoffsat i min verkstad. Jag fick lite fler fack att sortera in mina glaspinnar i. Så väldans, väldans fint blev det, och jag som gillar att sortera saker är så himla nöjd och lycklig. Jag hade ett gäng kartonger med glasfärger som inte fått plats tidigare, men nu är de bortstädade.

Det är också väldigt roligt att så många är med och tävlar. Det kommer in jättemånga roliga bidrag. Du som missat tävlingen hittar den här. Den pågår till 31 maj.

Läs hela inlägget »
Etiketter: nyheter tävling!

Idag tog jag en liten fikapaus ute i det vackra vädret. En kär vän kom förbi med en bukett tulpaner, och jag bjöd på nybakade muffins.

Annars på onsdagarna hänger jag mest i en källare utan fönster, så att få sitta ute i gassande vårsol var inte alls fel.

Idag har jag gjort bland annat en vampyrgroda, det blir spännande att se hur den blir när den svalnat ...

Jag har fått iväg lite fler beställningar med posten också, både igår och idag, det känns skönt att kunna pricka av min lista och leverera beställningarna vartefter :)


Jag hoppas hinna upp en sväng till verkstan ikväll också, det gäller att passa på när man har ångan uppe.

Fridens liljor!
(eller tulpaner)

En döskallekula under tillverkning
Läs hela inlägget »
Etiketter: verkstadsonsdag