Inspiration och drivkraft

Foto: Kerstin Westeson Foto: Kerstin Westeson


Jag har alltid älskat miniatyrer, och att få till detaljer som stämmer överens med verkligheten är en utmaning som driver mig.Även om mina figurer kanske inte passar till att leka med i ett dockskåp, så finns det nåt magiskt i att tänka sig att det jag gör, skulle kunna passa i en liten älvas hus. Jag strävar alltid efter att ge mina pärlor ett eget uttryck och en unik känsla.

Inspirationen kommer från allt i min omgivning, såsom djur och natur, mat och vardagssaker, t ex barnens leksaker och teckningar.

Andra pärlmakare som visar sina pärlor på webben ger också inspiration och idéer, utan att jag för den sakens skull vill kopiera deras alster.
Internet vimlar av instruktioner att köpa och printa ut, och instruktionsfilmer finns det gott om, liksom en mängd böcker i ämnet. Jag prenumererar också på det digitala månadsmagasinet Soda Lime Times för att hela tiden bli lite påfylld både vad gäller idéer och tekniker.

Många duktiga pärlmakare undervisar också, min allra första kurs gick jag för Tove Egholt, en fantastisk glaskonstnär och silversmed.
Jag har dessutom haft förmånen att 2013 kunnat gå kurser för Larry Scott från USA, Alessia Fatone från Italien, och sommaren 2014 kom Kim Fields från USA, och höll två kurser.
De utländska gästlärarna har bjudits in av glasleverantören Bifrost Stockholm.