Vem är Malin?


Jag heter Malin Åkerström och är drygt 40. Jag är uppvuxen söder om Stockholm, där jag fortfarande är bosatt, tillsammans med sambo och två barn.

Jag har alltid varit pysslig, och älskar hantverk på alla sätt och vis. Så länge jag kan minnas har jag varit övertygad om att jag skulle arbeta med keramik, och fick min första drejskiva i tidiga tonåren. Jag gick estetisk-praktisk linje i gymnasiet och hängde i skolans krukmakeri för jämnan.

Men så på våren 2009 drog en kompis med mig på en tvådagars glaspärle-kurs som hölls av Tove Egholt. Jag blev fast direkt! Jag köpte utrustning genast efter kursens slut, och min kära sambo hjälpte mig att ordna en arbetshörna i min redan fullbelamrade keramikverkstad. Jag älskar fortfarande att dreja och skulptera men  genom arbetet med glaset så har jag verkligen hittat rätt. Vägen från tunna glasstavar till färdiga glasfilurer passar mig perfekt!

Idag spenderar jag så mycket tid jag kan med barnen, och i vår trädgård, och jobbar resterande tid av mina dagar, kvällar, nätter och helger i nån av mina verkstäder.