Leverans och villkor

Leverans och betalning:
Normalt skickas din beställning inom 10-20 arbetsdagar, vid hög belastning kan längre leveranstider förekomma. Vid specialbeställningar, leverans enligt överenskommelse.

Kostnad för emballage och leverans vid beställningar upp till 499 kr är 39 kr, beställningar över 500 kr levereras fraktfritt. 
Alla leveranser skickas med posten. Din beställning kan komma att skickas som paket, så det är viktigt att du använder ditt riktiga namn, eftersom varor som skickas på detta sätt bara kan hämtas ut mot uppvisande av giltig id-handling.

Faktura bifogas vid leverans. Betalningstid är 10 dagar.
Vid sen betalning tillkommer en påminnelseavgift på 50 kr, samt dröjsmålsränta, fn 18%.

Malins Hantverkstad förbehåller sig äganderätten av levererade artiklar tills full betalning erhållits.

Priser och betalning:
Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

Ångerrätt:
Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.
Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information om att projektet påbörjats.
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Håller glassmycken?
En viktig del i pärltillverkningen är att se till att det inte finns några spänningar i glaset i den färdiga pärlan eller glasfiguren. Som glaskonstnär ser jag det som en mycket viktig detalj. I och med denna process, håller smycket i åratal vid normal användning och förvaring.
Det är dock viktigt att man som kund är aktsam, då det trots allt är glas. Vid ovarsam hantering, t ex vid hårda stötar, att man tappar det i golvet, eller utsätter det för värme- eller köldchock, kan det förstås gå sönder även om det är korrekt avspänt.
Den medföljande halskedjan vid halsband, är nickelsäker. Läs mer om nickel under ”Om” på webbsidan. Färgen på de färgade kedjorna slits naturligt av vid användning och får då en gråare yta. Alla metalldelar kan bli missfärgade av fukt, parfym, hårspray och hudkrämer. Vänta med att ta på dig dina smycken tills huden torkat, och förvara inte dina smycken i badrummet eller annan fuktig miljö.

Privat policy:
I samband med din beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina personuppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.

Ej uthämtade paket:
För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 150:-

Returer:
Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.
När du utnyttjat din ångerrätt ska du,
om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan.